Gepäcktransport

Bagagetransport aan het Bodenmeer

Jij fietst – wij zorgen voor je bagage!

Als je je tocht over de Bodensee-fietsroute zelf plant, nemen we je graag iets uit handen: Je bagage. Of je nu fietst, wandelt of inline-skatet, als je voor onze bagagetransportservice kiest, reis je met lichte tassen.

Hoe werkt het bagagetransport?

Wanneer?

 • Dagelijks van half april tot half oktober

Waarbij?

 • Met de klok mee rond Untersee en Obersee

Kloktijden

 • Laat je bagage voor 09.00 uur achter bij de receptie.
 • Uiterlijk 18.00 uur hebben we je bagage op de gewenste bestemming afgeleverd.

Gewicht

 • We vervoeren bagage tot max. 20 kg/koffer.

Belangrijk

 • Tussen 09.00 en 18.00 uur moeten onze chauffeurs altijd bij de bagage kunnen.
 • Om deze reden kunnen we helaas niet reizen naar privé-accommodaties en pensions met een receptie die niet altijd bemand is.
 • Uit principe gaan we niet naar campings of privéaccommodaties.
 • We kunnen geen vervoer binnen Zwitserland verzorgen.

Kosten

 • 17 € per doos en transport
 • Te betalen via bankoverschrijving of PayPal na ontvangst van de factuur van ons.

Boek

 • Online of per e-mail boekbaar tot zeven dagen van tevoren

Neem contact met ons op

Radweg-Reisen GmbH
Logistik
Fritz-Arnold-Straße 16A
78467 Konstanz

logistik [at] radweg-reisen.com 
+49 7531 81 99 3-29

Overzichtskaart

Bijna alle fietsers fietsen rond de Bodensee met de klok mee, want als je "met de klok mee" fietst, zit je aan de kant van de weg, terwijl als je "tegen de klok in" fietst, de weg tussen het meer en het fietspad ligt. Daarom bieden wij ons bagagetransport alleen met de klok mee aan.
Daarnaast kunnen we binnen Zwitserland geen transport verzorgen. Vervoer naar Zwitserland of van Zwitserland naar Duitsland of Oostenrijk is echter geen probleem.

Bagagetransport op de Bodensee-fietsroute

Welke bagagestukken worden vervoerd?

Wij vervoeren alleen gesloten bagagestukken, dus alle standaard koffers of reistassen. Wat we niet vervoeren zijn open tassen, dozen met wijnflessen of soortgelijke voorwerpen. Verpak niets breekbaars in je bagage.

Een bagagestuk mag maximaal 20 kg wegen. Dit hebben we afgesproken met onze bagagemedewerkers.

Aankomst van bagage voor 18.00 uur

Als het mogelijk is, vooral bij korte etappes, dat je eerder bij je volgende hotel aankomt dan je bagage, kun je het beste een setje schone kleren in je dagbagage meenemen. Op die manier kun je je opfrissen zonder op je bagage te hoeven wachten.

Grensoverschrijdend bagagevervoer

Om douanetechnische redenen kunnen we helaas geen bagage binnen Zwitserland vervoeren. Als echter slechts één station van de etappe, d.w.z. de opstapplaats of de bestemming, in Zwitserland ligt, zorgen we natuurlijk graag voor het transport.
Omdat de Bodensee aan drie landen grenst, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, vinden er ook douanecontroles plaats in het achterland en niet alleen bij het oversteken van de grens.
Laat je koffers niet op slot zodat ze eventueel door de douane kunnen worden gecontroleerd. Als uw bagage in de loop van de dag is gecontroleerd, ontvangt u uiteraard bericht van ons. Vanwege douaneregels is het niet toegestaan om alcohol, tabak en dergelijke in je bagage te vervoeren.

 

Beperking van aansprakelijkheid

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor kostbaarheden van welke aard dan ook. Waardepapieren, contant geld of goudstaven zijn daarom uitgesloten van vervoer, net als medische apparatuur, breekbare goederen, laptops en levende dieren. Bij verlies of beschadiging van je bagage is de contractuele aansprakelijkheid beperkt tot 750 euro / stuk bagage.

Boek bagagevervoer!

Bagagevervoer

Vragen en antwoorden over bagagevervoer

We hebben de meest gestelde vragen over bagagevervoer op de Bodensee voor je beantwoord. Misschien vind je hier de informatie die je zoekt. Zo niet, aarzel dan niet om het ons direct te vragen. Hetzij per e-mail aan logistik [at] radweg-reisen.com (logistik[at]radweg-reisen[dot]com) of telefonisch op +49 7531 81 99 3-29

Vragen en antwoorden
Voor boeking en betaling
Wat kost bagagetransport?

Per stuk bagage 17 euro per traject.

Hoe werkt de betaling?

Als je tot twee weken voor aankomst bagagetransport boekt, betaal je de factuur vooraf per bankoverschrijving. Bij de factuur ontvang je ook de bagagelabels.
Bij boekingen op kortere termijn betaal je op verzoek per PayPal. In dat geval bevestigen onze medewerkers de bagagelabels tijdens het eerste transport.

Kan ik het bagagetransport ook tegen de klok in boeken, bijvoorbeeld van Friedrichshafen naar Überlingen?

Helaas niet. Omdat de meeste fietsers het meer graag aan "hun kant" hebben, fietst 95% met de klok mee rond het meer. Dit betekent dat onze bagagereizigers ook alleen met de klok mee fietsen. En omdat de renners hun tochten starten en eindigen in Konstanz, is het niet mogelijk om bagagetransport buiten Konstanz te boeken.

Tot wanneer kan ik het bagagetransport boeken? Kan ik mijn bestelling nog annuleren of wijzigen?

Je kunt tot zeven dagen van tevoren online of per logistik [at] radweg-reisen.com (e-mail) reserveren.
Je kunt je bestelling kosteloos annuleren tot 1 dag voor het transport. Voor annuleringen op de dag van het transport of voor niet gemaakte annuleringen ("no show") brengen we annuleringskosten van 100% voor die dag in rekening.

Moet ik de hotels van tevoren laten weten dat één of meer bagagestukken overdag worden afgeleverd?

Ja, dat kun je doen. Idealiter wanneer je je boeking maakt. Op dat moment kun je ook met het hotel, restaurant of jeugdherberg afspreken waar de bagage het beste kan worden afgeleverd of achtergelaten.
Let op: we reizen alleen naar locaties waar continue toegang tot de bagage gegarandeerd is tussen 9.00 en 18.00 uur.

Vragen en antwoorden
Naar de bagage
Wat mag er mee in de bagage en wat niet?

Uiteraard vervoeren we je normale bagage zonder klachten. Wat we niet vervoeren en waarvoor we geen aansprakelijkheid aanvaarden zijn glazen flessen, laptops of tablets, medische apparatuur, dieren, kostbaarheden van welke aard dan ook (waardepapieren, goudstaven, contant geld, edelstenen).
Goederen die mogelijk door de douane moeten worden ingeklaard, zoals alcohol, sigaretten of rauw vlees, zijn ook uitgesloten van vervoer.

Waarom mag ik mijn bagage niet op slot doen?

Omdat het Bodenmeer aan drie landen grenst, kan het altijd gebeuren dat de douane een bagagestuk wil controleren. Als de douanebeambten een stuk bagage niet kunnen openen, moeten we je naar de douane sturen, omdat noch de douanebeambten noch onze chauffeurs bagage "kraken".
Als je bagage is gecontroleerd, ontvang je uiteraard bericht van ons met je bagage.

Hoe zwaar kan een bagagestuk zijn?

We vervoeren bagage tot 20 kg. Al het andere zou ten koste gaan van de ruggen van onze bagagemedewerkers. En dat willen we hen niet aandoen. Het is beter om een tweede tas in te pakken als je twijfelt of je bagage te zwaar is.

Wat moet ik doen als mijn bagage beschadigd aankomt op mijn bestemming?

Neem contact met ons op. Als de schade daadwerkelijk is veroorzaakt door onjuist bagagetransport of als je bagage tegen de verwachting in zoek is geraakt, beperken we onze aansprakelijkheid tot maximaal 750 euro per bagagestuk.

Vragen en antwoorden
Voor transport
Worden de tassen alleen van hotel naar hotel vervoerd?

Natuurlijk vervoeren we je bagage niet alleen van hotel naar hotel, maar ook van jeugdherberg naar hotel of van pension naar pension. Het enige belangrijke is dat onze bagagemedewerkers tussen 09:00 en 18:00 uur vrije toegang moeten hebben tot het bagageafgiftepunt. En: Wij vervoeren geen bagage van en naar campings, Airbnb accommodaties of privé appartementen!

Moet de hotelreceptie altijd bemand zijn?

Onze bagagemedewerkers hebben tussen 09:00 en 18:00 uur vrije toegang tot de bagageafgifteplaats nodig. Dit kan een bemande receptie zijn, maar ook een garage of een terras.

Kan ik mijn bagage na 09.00 uur afgeven?

Helaas niet. Omdat onze chauffeurs in het hoogseizoen enkele honderden stuks bagage per dag vervoeren, zijn de ritten strak getimed. En andere gasten zouden 's avonds te lang op hun bagage moeten wachten.

Kan ik een bagagestuk laten vervoeren van Kreuzlingen naar Romanshorn?

Nee, om twee redenen: Ten eerste kunnen we om douaneredenen geen transport binnen Zwitserland accepteren. Dit betekent dat het vertrekpunt of de bestemming in Zwitserland mag liggen, maar dat het andere in Oostenrijk of Duitsland moet liggen.
Anderzijds vervoeren we bagage alleen met de klok mee rond het meer. Dit komt overeen met de reisrichting van 95% van de Bodenmeer-fietsers, omdat degenen die met de klok mee fietsen altijd het meer aan hun kant hebben.

Kan ik mijn accommodatie vrij kiezen?

Ja, maar zorg ervoor dat de bagageafgiftepunten toegankelijk zijn. Zoals ik al zei, hebben onze bagagemedewerkers vrije toegang nodig tot het bagageafgiftepunt tussen 09:00 en 18:00 uur.

Krijg ik bagagelabels?

Natuurlijk! Want alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat je bagage op de plaats van bestemming aankomt. Als je op factuur betaalt, ontvang je de bagagelabels samen met de factuur. Als je spontaan boekt, nemen onze chauffeurs de bagagelabels de eerste dag mee en bevestigen ze duidelijk zichtbaar aan je bagage. Bevestig in dit geval een briefje met je naam duidelijk zichtbaar aan de bagage of informeer bij de receptie van het hotel om welke bagagestukken het gaat.

Waarom ben ik sneller op mijn fiets dan de bestuurder in de auto?

Onze chauffeurs vervoeren dagelijks tot 800 stuks bagage rond de Bodensee. Het kost dus tijd om alles op de juiste plek af te leveren. Waar we bijzonder trots op zijn:
In 2019 hebben we bijna 80.000 stuks bagage vervoerd. En 99,9% daarvan kwam op tijd aan op de plaats van bestemming!

Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb of als mijn bagage niet is aangekomen?

Als je vooraf of onderweg een vraag hebt, kun je contact opnemen met ons logistieke team op +49 7531 81 99 3-29. Het logistieke team is dagelijks van 08:00 tot 16:00 uur bemand.
In noodgevallen, bijvoorbeeld als je bagage na 18.00 uur nog niet is aangekomen, ontvang je bij je boekingsbevestiging een speciaal noodnummer. Dit noodnummer is dagelijks bemand van 08.00 tot 20.00 uur.