2024
Der große Bodensee-Radurlaub

Geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer

Fietstocht met alle hoogtepunten aan het Bodenmeer

Konstanz – Stein am Rhein – Bregenz – St. Gallen – Konstanz

 • Entree inbegrepen: Pfahlbaumuseum, Zeppelin Museum...
 • Etappe lengte ●●○○○, hoogteprofiel ●●○○○
 • Boottocht naar de Rijnwaterval & beklimming Pfänder inbegrepen!

Dagen
12

Ø km per dag
35

Tijdens onze geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer beleef je in 12 bewogen dagen een van de populairste vakantieregio's van Europa. De stad Konstanz is je startpunt en bestemming. Maak kennis met de grootste stad aan het meer, het bloemeneiland Mainau en het eiland Reichenau. Een fietsvakantie aan het Bodenmeer biedt je bijna hellingvrij fietsplezier, ideaal voor onervaren fietsers. Laat je meedrijven over ongeveer 350 kilometer. Je komt afwisselende landschappen en de maritieme flair van grote en kleine steden aan het Bodenmeer tegen – zonder tijdsdruk. Maak een ontspannen boottocht naar de rots van de Rijnwaterval, bezoek het Zeppelin Museum in Friedrichshafen en drijf omhoog naar de Pfänder. Aarzel niet om je fiets tussendoor te laten staan. Het is de moeite waard. De vele bezienswaardigheden rond het Bodenmeer zijn nog gemakkelijker te voet te verkennen. De lekkerste meerwijnen, knapperige appels en smakelijke witvis ronden je geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer culinair af.

Routebeschrijving

 • Boekingscode
  BO-B11
 • Begin / Einde
  Konstanz
 • Duur
  12 dagen / 11 nachten
 • Lengte
  ca. 325 km
  Lengte etappe ●●○○○
  tussen 20 en 50 km, Ø 35 km
  Hoogteprofiel ●●○○○

1. Dag: Individuele reis naar Konstanz

Welkom aan het Bodenmeer! Je geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer begint in Konstanz. Bekend als de plaats van het Concilie van Konstanz, zijn de sporen van deze middeleeuwse wereldgebeurtenis nog steeds te vinden in de levendige oude stad en het kasteel Niederburg. Beklim de toren van de kathedraal en geniet van het panoramische uitzicht over de stad en de omgeving. Het echte herkenningspunt van Konstanz ligt aan de haven. De Imperia, een negen meter hoog standbeeld, is een satirische herinnering aan de Raad.

De haven van Kontanz met uitzicht op Imperia

De stadshaven van Konstanz met uitzicht op Imperia

2. Dag: Konstanz – Gailingen / Stein am Rhein, ca. 35 / 25 km + boottocht

Je eerste etappe brengt je naar het eiland Reichenau. Je bereikt het klooster en het groente-eiland via een dam omzoomd met populieren. Voordat je per boot naar Gaienhofen vaart, bezoek je een van de drie Romaanse kerken en de historische kruidentuin van abt Walahfrid Strabo. Eenmaal in Gaienhofen fiets je langs het schiereiland Höri, dat bekend staat om zijn artistieke scène. Je overnacht vandaag in het Zwitserse Stein am Rhein, waarvan de oude binnenstad indruk maakt met zijn kleurrijk beschilderde gevels, of in Gailingen, een van de zuidelijkste steden van Duitsland.

Onderweg op het schiereiland Höri

Onderweg op het schiereiland Höri

3. Dag: Excursie naar de Rijnwaterval, ca. 30 / 50 km

Vandaag fiets je naar een van de grootste watervallen van Europa. Bij de Rijnwaterval bij Schaffhausen storten honderden kubieke meters per seconde naar beneden tot een diepte van 23 meter. Tijdens een boottocht naar de rots van de Rijnwaterval kun je de watermassa's van heel dichtbij bekijken. Maak op de terugweg een tussenstop in Schaffhausen. De Munot is het herkenningspunt van de stad. Geniet van het uitzicht over de oude stad vanaf het fort voordat je terugkeert naar je hotel in Stein am Rhein of Gailingen.

De Rijnwaterval

De Rijnwaterval

4. Dag: Stein am Rhein - Konstanz, ca. 40 / 30 km

In de etappe van vandaag van je geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer fiets je aan de Zwitserse kant van de Rijn bijna zonder hellingen terug naar Konstanz. Neem een lange pauze in Salenstein. Vanaf het fietspad langs de Bodensee is het maar een korte klim naar het Napoleon Museum in kasteel Arenenberg. Hier woonde ooit koningin Hortense, stiefdochter en schoonzus van Napoleon I. Geniet van het uitzicht over de Untersee naar het schiereiland Höri en het eiland Reichenau tijdens een wandeling in het uitgestrekte landschapspark.

Gailingen am Hochrhein

Gailingen am Hochrhein

5. Dag: Konstanz – Eiland Mainau – Radolfzell, ca. 30 km

Een bezoek aan het bloemeneiland Mainau is een van de hoogtepunten van je geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer. Te voet ervaar je de bloeiende pracht van verschillende planten en reusachtige sequoia's die tot in de hemel reiken. Bezoek het exotische vlinderhuis, de Italiaanse watertrap en het barokke kasteel van graaf Bernadotte. Via Allensbach am Gnadensee bereik je Radolfzell, de bestemming van je etappe. Het onmiskenbare middelpunt van de oude stad is de Onze-Lieve-Vrouwekerk, een laatgotisch gebouw met de hoogste kerktoren aan het Bodenmeer.

De watertrap op het eiland Mainau

De watertrap op het eiland Mainau

6. Dag: Radolfzell – Uhldingen / Meersburg, ca. 35 / 40 km

Vanuit Radolfzell fiets je eerst via Stahringen naar Bodman. Via het Bodensee-fietspad bereik je Überlingen. Het stadsbeeld van de voormalige Vrije Keizerstad wordt gekenmerkt door historische patriciërshuizen en de Sint-Niklaaskathedraal. De vijf kilometer lange promenade langs het meer is ideaal voor een lange wandeling. Terug op de fiets is het de moeite waard om een omweg te maken naar de rijk versierde bedevaartskerk van Birnau. Breng de nacht door in Uhldingen of Meersburg. Bezoek het paalwoningenmuseum in Unteruhldingen. In Meersburg kun je in een van de wijnlokalen proosten op een dag vol belevenissen.

Kasteel Meersburg

Kasteel Meersburg

7. Dag: Meersburg – Friedrichshafen, ca. 25 / 20 km

Begin met een ontspannen wandeling door de kronkelende oude straten van Meersburg. Bezoek kasteel Meersburg, het oudste bewoonde kasteel van Duitsland. Een omweg naar het Vineum is ook de moeite waard. Het museum brengt je op een interactieve en zintuiglijke manier dichter bij de culturele geschiedenis van wijn. Je fietst bijna moeiteloos naar Friedrichshafen. Een ander historisch spannend gebouw wacht op je in de buurt van de haven. Het Zeppelin Museum is gevestigd in het voormalige treinstation van de haven en presenteert 's werelds grootste collectie over de geschiedenis van de luchtscheepvaart.

Zeppelin Museum Friedrichshafen

Zeppelin Museum Friedrichshafen

8. Dag: Friedrichshafen – Bregenz, ca. 40 km

De etappe van vandaag van je geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer brengt je eerst naar Langenargen. Kasteel Montfort, gebouwd in Mauritaanse stijl, ligt niet ver van de haven. Het fietspad langs de spoordijk brengt je naar de oude stad van Lindau, die op een eiland ligt. Tijd voor een uitgebreide cafépauze aan de haven. De bezienswaardigheden van Lindau – de zes meter hoge Beierse leeuw en de 33 meter hoge vuurtoren, die toegankelijk is voor bezoekers – staan op de twee havenpieren. Bregenz ligt op slechts een paar kilometer afstand. De festivalstad ligt tussen het Bodenmeer en de Alpen en combineert moderne architectuur met middeleeuwse flair.

De haven van Lindau

De haven van Lindau

9. Dag: Bregenz – Pfänder – St. Gallen, ca. 50 km + treinreis

Voordat je vandaag op de fiets stapt, is het tijd om de hoogte in te gaan. Een kabelbaan brengt je in een paar minuten naar de top van de Pfänder, de lokale berg van Bregenz. Geniet van het unieke uitzicht op het Bodenmeer en ontelbare Alpentoppen. Nadat je de Pfänder hebt beklommen, zijn er verschillende fietsroutes voor een snelle afdaling. Terug bij het meer bereik je al snel de (Alpen)Rijn, die je volgt naar Altstätten. De tandradbaan brengt je naar Gais in de regio Appenzell. Over deels heuvelachtige stukken fiets je naar je bestemming van vandaag, St. Gallen.

 Uitzicht vanaf de Pfänder

Uitzicht vanaf de Pfänder

10. Dag: Rustdag in St. Gallen of wandeling in Appenzellerland

Laat je fiets vandaag nog thuis! St. Gallen biedt verschillende mogelijkheden om de dag te voet door te brengen. Tijdens een panoramische wandeling (ca. tien kilometer) boven de stad heb je een weids uitzicht over het oude stadscentrum en geniet je van een typisch Zwitsers landschap. Een bezoek aan de abdijwijk laat je kennismaken met het symbool van St. Gallen, de barokke kathedraal. Er vlak naast ligt de abdijbibliotheek, die niet alleen een buitengewone collectie van enkele duizenden boeken en geschriften heeft, maar ook prachtig is ingericht.

Excursie door St. Gallen

Excursie door St. Gallen

11. Dag: St. Gallen - Konstanz, ca. 45 km

De laatste etappe van je geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer brengt je terug naar het meer. Na een paar licht heuvelachtige kilometers bereik je Arbon. Bezoek de pittoreske oude stad en wandel over de promenade langs het meer. In de nabijgelegen havenstad Romanshorn kun je een duik nemen in het koele water van het Bodenmeer. Bezoek het Rosgarten Museum in je vakantiebestemming Konstanz. Het museum ligt in het centrum van de oude stad en geeft inzicht in de rijke geschiedenis van de Raadsstad.

Terug in Konstanz

Terug in Konstanz

12. Dag: Individueel vertrek

Je geweldige fietsvakantie aan het Bodenmeer eindigt na het ontbijt. We verlengen je verblijf aan de Bodensee graag met een extra nacht.

Konstanz

Goodbye Konstanz!

Data / Prijzen / Diensten

Seizoenstijden en prijzen 2024

Aankomst dagelijks van 17.04.2024 tot 28.09.2024

De boekbare data worden aangegeven in het boekingsformulier. Het seizoen is afhankelijk van de aankomstdatum.

Seizoen A
14.04. - 25.04.
30.09. - 03.10.
van1399 €
Seizoen B
26.04. - 03.05.
15.09. - 29.09.
van1599 €
Seizoen C
04.05. - 16.05.
20.05. - 23.05.
02.06. - 28.06.
25.08. - 14.09.
van1799 €
Seizoen D
17.05. - 19.05.
24.05. - 01.06.
29.06. - 24.08.
van1899 €

Alle prijzen per persoon in een tweepersoonskamer

Services
 • 11 nachten met ontbijt, nationaal 3* / 4*-niveau
 • Bagagetransport van hotel naar hotel, geen beperking aantal colli, max. 20 kg/stuk
 • Toegang tot het Rosgartenmuseum incl. koffie
 • Boottocht Reichenau – Gaienhofen incl. fiets
 • Boottocht naar de Rijnwaterval
 • Toegang tot het Pfahlbaumuseum Unteruhldingen
 • Toegang tot het Zeppelinmuseum Friedrichshafen
 • Beklimming en afdaling met de Pfänderbahn excl. fiets
 • Treinreis Altstätten – Gais incl. fiets
 • Reisdocumenten met kaarten (1 x per kamer)
 • Servicehotline (7 dagen, 8 – 20 uur)

Niet inbegrepen:

 • Toegang tot het eiland Mainau
 • Toeristenbelasting, indien van toepassing

Kinderkorting

discount-icon discount-icon-football

Van 12 tot 17 jaar

-25%

Applies for accommodation in rooms with 2 full-paying guests.

Vanwege de meer uitdagende etappes raden we deze tocht alleen aan voor jongeren met een goed uithoudingsvermogen.

Aanvullende diensten

Extra te boeken diensten

Eenpersoonstoeslag

499 €

Alle prijzen zijn per persoon

Extra nachten

Kamer
Ontbijt
Prijs
Bregenz
 DBL

89 €

 SGL

129 €

Friedrichshafen
 DBL

79 €

 SGL

119 €

Konstanz
 DBL

89 €

 SGL

139 €

St. Gallen
 DBL

99 €

 SGL

149 €

overige bestemmingen
 DBL

69 €

overige steden
 SGL

109 €

Alle prijzen zijn per persoon

Huurfietsen

Huurfietsen

Huurfiets
Huurfiets
99 €
Huurfiets
Huurfiets
169 €
Elektrische fiets
Elektrische fiets
259 €
Jeugdfiets
Jeugdfiets
49 €
Radweg-Reisen 27 versnellingen unisex fiets
27 versnellingen unisex fiets, derailleurversnelling met vrijloop
Radweg-Reisen 27 versnellingen herenfiets
27 versnellingen herenfiets, derailleurversnelling met vrijloop
Radweg-Reisen 30 versnellingen unisex fiets
30 versnellingen unisex fiets, derailleurversnelling met vrijloop
Radweg-Reisen 30 versnellingen herenfiets
30 versnellingen herenfiets, derailleurversnelling met vrijloop
Radweg-Reisen elektrische fiets
8 versnelligen elektrische fiets, naafversnelling met vrijloop
Jeugdfiets
Jeugdfiets

Typen huurfietsen

 • 27 versnellingen unisex fiets, derailleur versnelling met vrijloop (herenfiets vanaf 1,75 m)
 • 30 versnellingen unisex fiets, derailleur versnelling met vrijloop (herenfiets vanaf 1,75 m)
 • 8 versnelligen elektrische fiets, naafversnelling met vrijloop (minimumleeftijd voor het huren van een e-bike: 16 jaar)
 • Jeugdfiets (26 inch)
Uitrusting

Fietstas, stuurtas, kilometerteller, fietsslot, luchtpomp, reparatieset voor lekke banden

27 versnellingen fiets

99 €

30 versnellingen fiets

169 €

Elektrische fiets

259 €

Jeugdfiets

49 €

Alle prijzen zijn per persoon

Korte informatie

 • Boekingscode
  BO-B11
 • Begin / Einde
  Konstanz
 • Duur
  12 dagen / 11 nachten
 • Lengte
  ca. 325 km
  Lengte etappe ●●○○○
  tussen 20 en 50 km, Ø 35 km
  Hoogteprofiel ●●○○○
 • Aard van de route
  Vlakke, soms licht heuvelachtige route over goed onderhouden fietspaden, rustige zijwegen en goed onderhouden natuurpaden.
 • Informatie over het parking
  Omheinde parkeerplaats bij het Radweg-Reisen-kantoor in Konstanz, kosten 49 € / rit, vooraf reserveren en betalen; parkeergarages (Fischmarkt, Dammgasse, Lago, Altstadt, Benediktinerplatz), kosten ca. 25 € / dag
 • Realisatie
  Radweg-Reisen
 • Mobiliteitsadvies
  Deze tour is slechts gedeeltelijk geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Neem contact met ons op over uw individuele wensen.
 • Printversie PDF (Engels)

Dagen
12

Ø km per dag
35