Lindau

De Obersee

De Alpen in zicht

De vlakke Obersee - fruitbomen & alpenpanorama's

Het deel van het Bodenmeer ten oosten van de lijn Konstanz-Meersburg staat bekend als de Obersee. Als je van Meersburg rond de Obersee naar Konstanz fietst, leg je ongeveer 130 kilometer af. De route is vlak en biedt veel afwisseling.

Fietstochten op de Obersee

Van Meersburg naar Friedrichshafen (ca. 20 kilometer)

De Bodensee-fietsroute voert je via Hagnau naar Immenstaad, twee gezellige wijn- en vakantieplaatsen. Een prachtige route! De Alpen zijn hier al in zicht. Onze tip: gebruik de boten van de Witte Vloot vanaf Immenstaad om het fietspad langs de drukke hoofdweg te vermijden.

Van Friedrichshafen naar Lindau (ca. 30 kilometer)

De fietsroute voert je door het natuurreservaat Eriskircher Ried en de vakantieoorden Langenargen, Kressbronn, Nonnenhorn en Wasserburg naar Lindau. Je ziet fruitbomen, alpenpanorama's, promenades langs het meer, lido's ... beoordeling: erg mooi!

Van Lindau via Bregenz naar Rorschach (ca. 40 kilometer)

Vanaf de Oostenrijkse grens komt de Pfänder steeds dichterbij. De lokale berg van Bregenz is een trotse 1.064 meter hoog. Na Bregenz fiets je rustig door de Rijndelta richting de Zwitserse grens. De route naar Rorschach is niet echt een plezier vanwege de nabijgelegen snelweg. Maar het uitzicht op het Appenzeller landschap is adembenemend!

Van Rorschach naar Konstanz (ca. 40 kilometer)

De Bodensee-fietsroute brengt je naar Arbon met zijn interessante oude stad. Vanaf Romanshorn heb je de mogelijkheid om elk uur de veerboot naar Friedrichshafen te nemen. De resterende 20 kilometer naar Konstanz vormen ook een mooie afsluiting van de fietstocht. De spoorlijn die parallel aan het fietspad loopt, biedt een kortere weg bij slecht weer.

Constance

Konstanz

Meersburg

Meersburg

Hagnau

Hagnau

Friedrichshafen

Friedrichshafen

Langenargen

Langenargen

Lindau

Lindau

Uitzicht over de Obersee

Romanshorn

Asco fontein

Romanshorn, Asco-Brunnen