Dornier Museum Friedrichshafen

Dornier Museum

Dornier Museum

Het Dornier Museum, het grootste technologiemuseum aan het Bodenmeer, is niet alleen voor liefhebbers van lucht- en ruimtevaart een fascinerende attractie. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de spannende geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart en meer te weten komen over de baanbrekende ontwikkelingen van Claude Dornier, een pionier op het gebied van vliegtuigontwerp en werknemer van graaf von Zeppelin.

Een absoluut hoogtepunt van het museum is de grote hangar, waarin talloze historische vliegtuigen worden tentoongesteld. Bezoekers hebben de mogelijkheid om in de cockpits te klimmen en het gevoel van vliegen van dichtbij mee te maken. Voor degenen die dieper in het verleden willen duiken, bieden de museumbox en de verschillende stijlkamers een uniek inzicht in vervlogen tijden en de ontwikkeling van de luchtvaart.

Vooral voor kinderen biedt het Dornier Museum een interactieve ervaring. Zij kunnen hun vliegvaardigheid testen in de vluchtsimulatoren en spannende avonturen beleven in de walk-in vliegtuigen.

Het Dornier Museum ligt direct aan de luchthaven van Friedrichshafen en is daarom ideaal geïntegreerd in de Donau-Bodenmeer-fietsroute. Na een bezoek aan het museum kunnen fietsers de indrukwekkende geschiedenis van de luchtvaart bekijken en vervolgens hun weg vervolgen.

Contact

Dornier Museum Friedrichshafen
Claude-Dornier-Platz 1
D- 88046 Friedrichshafen
Tel.: +49 7541 487 36 00

Verder informatie op www.dorniermuseum.de