Mainau

Bloemeneiland Mainau

Welkom in het paradijs!

Bloemeneiland Mainau

Hier kunnen tuinliefhebbers nauwelijks genoeg van krijgen – het beroemde Bodensee-eiland Mainau staat zo vol bloemen. Het bloemenjaar begint eind maart met een grote orchideeënshow. Dit wordt gevolgd door de tulpenbloesem in april, de verkiezing van de Rozenkoningin in juni en de dahliashow in de nazomer. Rhododendrons, azalea's, engelentrompetten, hibiscus en passiebloemen ronden het kleurrijke boeket af. Kwartels kruisen je pad en schildpadden bewonen de talrijke vijvers.

Het hart van Mainau is het parkachtige arboretum met zijn vele zeldzame en deels zeer waardevolle loof- en naaldbomen. Het op één na grootste vlinderhuis in Duitsland (het hele jaar geopend!), waar ongeveer 120 verschillende vlindersoorten rondhuppelen bij een luchtvochtigheid van 90 procent, is ook een bezoekersmagneet. Het palmenhuis is ook tropisch. De ster hier is de 15 meter hoge dadelpalm, geplant in 1888.

Reizen met de fiets is mogelijk, maar fietsen is niet toegestaan op het eiland zelf. Op het vasteland is er een parkeerplaats bij de ingang, waar ook fietsen (inclusief aanhangers) kunnen worden gestald. Er zijn ook gratis oplaadpunten voor e-bikes, kluisjes, omkleedmogelijkheden en reparatiesets voor lekke banden.

Insel Mainau
78465 Insel Mainau
Tel.: +49 7531 30 30

Meer informatie op www.mainau.de